"Het zijn soms kleine dingetjes die het werken met SnelStart nog eenvoudiger maken", vertelt Martijn. Hij werkt bij AAMB als administratief medewerker. AAMB werkt al acht jaar met SnelStart. Dit zijn de vijf tips van Martijn.
1 - Rekenmachinefunctie
"De numerieke velden hebben een handige rekenmachinefunctie. Die kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het uitsplitsen van een factuurtotaal over verschillende grootboekrekeningen."
2 - Boekingen makkelijk terugvinden
"In je administratie kun je boekingen makkelijk terugvinden via de zoekbalk. Het komt regelmatig voor dat je even snel een boeking erbij zoekt. Of het nu gaat om de betaling van je tankbon of om een inkoopfactuur van begin dit jaar: met de zoekbalk vind je hem zo. Dit doe je door in de zoekbalk bedragen en namen in te voeren. Je ziet dan alle overeenkomende boekingen, waarna je alleen de juiste er hoeft uit te kiezen. Let op: de zoekbalk in SnelStart werkt alleen in het huidige boekjaar."
3 - Handige sneltoetsen
"Door sneltoetsen te gebruiken, voer je gegevens veel sneller in. Zo reken je met ctrl-i en ctrl-e bedragen om naar inclusief en exclusief btw. Een andere handige sneltoets is ctrl-s. Hiermee sla je op zonder te klikken met je muis. Met ctrl-c en ctrl-v kun je geselecteerde tekst of cijfers makkelijk knippen en te plakken."
4 - Werken met twee schermen
"Wil je meer overzicht en gegevens vergelijken? Gebruik dan twee schermen. Tabbladen uit SnelStart kun je makkelijk verslepen naar een tweede scherm. Dit is bijvoorbeeld handig bij het terugzoeken van openstaande posten bij de bank. Zo kun je op één scherm ‘boekhouden’ openen en op het andere scherm de openstaande in- of verkopen. in de zoekbalk op het ‘boekhouden-scherm’ kun je vervolgens één voor één de openstaande bedragen invoeren en controleren of je ze niet gemist hebt bij de bank."
5 - Geen muis, maar tab en enter
"Gebruik bij het invoeren van een boeking de tab- of entertoets. Je hebt de muis dan helemaal niet nodig. Zo werk je sneller én verklein je de kans op RSI-klachten."